Katter

Det är vetenskapligt bevisat: Att äga en katt har hälsofördelarKatter är inte bara otroligt fotogena men de ger faktiskt människor bevisade hälsofördelar. Här är de 5 bevisen vi på Anilove lyckats finna!

 

  1. Katter kan till viss del bota oss

Kattens spinnande underlättat läkning av sår. Forskare argumenterar fortfarande om ursprunget till detta underliga ljud, men man vet att alla katter spinner och att de faktiskt gynnar människans förmåga till läkning. Katter spinner i en speciell terapeutisk vibrationsfrekvens.

En genomsnittlig katt spinner vid en frekvens på 25-150 Hz. Denna frekvens hjälper katten att återställa sina muskler och ben, men de är bra för människor också. Precis i denna frekvens som sjukvårdare har bevisat vara terapeutiskt. Studier har gjorts på området och det har påvisats att katters spinnande kan läka frakturer, återställa skadade muskler och även göra så man lindrar exempelvis tinnitus.

 

KLICKA PÅ NÄSTA FÖR ATT SE NÄSTA