Katter

6 saker för kattägare att tänka på inför jul


På lördag är det julafton och visst är det en fantastisk tid på året med god mat och massa paket. Men det är viktigt att se upp för saker som kan vara farliga för våra husdjur. Det finns många saker som är relaterade till julen som kan vara direkt farliga. Därför tänkte vi på Animal Love ge några tips på vad ni bör tänka på för att säkerställa våra husdjurs säkerhet när vår uppmärksamhet riktas mot gäster och familj.

 

1. Alkoholförgiftning
Katter och Hundar kan få alkoholförgiftning om de äter deg. Vid jäsning bildas alkohol som kan göra katten vinglig och allmänt påverkad. Det är till och med så att djuret kan bli kraftigt påverkad.

skarmavbild-2016-10-26-kl-08-40-39

2. Lök och vitlök
Lök och vitlök kan vara förgiftande och skada de röda blodkropparna för våra husdjur: gäller både för katt och hund. Så se till att inte mata era husdjur med varken eller – inte med rätter som innehåller detta heller.

 

3. Presentpapper och små leksaker
Se till att det inte ligger framme för många småsaker som snören och lego osv som kan vara direkt skadliga för lilla katten. En olycka kan inträffa snabbare än vad man tror, så be era gäster respektera detta.

julbord
KLICKA PÅ NÄSTA FÖR RESTERANDE LISTA