Katter

Därför blir du lyckligare om du älskar katter

Katter är självständiga med integritet.

Till skillnad från hundar följer de inte minsta vink från sin ägare.
Men underskatta inte de avvaktande husdjurens potential, för de har massor att ge sin husse eller matte.
Med inspiration av tidningen Huffington Post listar vi sex skäl till varför din hälsa blir bättre med en kissemiss i huset.

1. De lär dig att leva i nuet

Finns det någon trivsammare bild än den av katten som sitter alldeles still i fönstret och iakttar vad som sker där ute? Inte ens en förbiflygande fågel kan i den stunden få missen att resa sig. Nu har de flesta människor visserligen en matigare agenda än katten, men beteendet kan ändå fungera som en påminnelse om att stanna upp i vardagen och ”bara vara”. Kanske inte i timmar, men i alla fall en liten stund då och då.

2. De minskar risken för hjärtattack

Forskning har visat att kattägare löper 30 procent mindre risk att dö av hjärtattack än dem utan kisse. Även risken att drabbas av andra dödshotande hjärt- och kärlsjukdonar tycks vara mindre bland dem som lever med katt. Troligtvis är det husdjurens rogivande effekt på sina ägare som ligger bakom resultatet. Katter är bra på att ta tupplurar, vilket kan smitta av sig på omgivningen. Och vem får inte lugnare nerver av det harmoniska spinnandet?

Skärmavbild 2017-08-04 kl. 10.26.37

 

3. De ger dig kärlek

Oavsett om du lever som singel eller med familj: ibland slår ensamheten emot oss med full kraft. Och då kan ett husdjur som väntar innanför dörren när du kommer hem eller kryper upp bredvid dig i soffan göra underverk.

Vi behöver inte alltid prata för att känna oss bättre, ibland räcker det med värmen från en annan levande kropp. (Och om du nu behöver lufta något så kan det vara skönt att göra det inför en varelse som inte ger svar på tal, utan åtminstone agerar som om den lyssnar.)

Klicka på nästa för att se resterande anledningar 😀